Пачніце дзень з лыжкі мёду

Раю ўсім пачынаць свой дзень з гарбатнай лыжачкі мёду, растворанай у 100 г цёплай вады. Тэмпература вады не павінна быць вышэй за 50 градусаў, так як у гарачай вадзе мёд губляе свае лячэбныя ўласцівасці. Такі мядовы напой рэкамендуецца ўжываць кожную раніцу за 30 хвілін да сняданку, перад чысткай зубоў.

Прафілактычнае дзеянне мёду забяспечвае арганізму надзейную абарону адразу ў некалькіх кірунках. Па-першае, мёд валодае антысептычным эфектам. Таму, калі рэгулярна прымаць яго раніцай ўнутр нашча, можна не хвалявацца з нагоды развіцця гастрыту, язвы страўніка, халецыстыту і панкрэатыту. Хутка прайшоўшы па ўсім страўнікава-кішачным тракце, мёд заб’е ўсё шкодныя бактэрыі і мікробы і прывядзе слізістую абалонку страўніка ў нармальны стан.

Па-другое, мёд, які прымаецца ў рэкамендуемых дозах, валодае досыць моцнымі антыаксідантнымі ўласцівасцямі. Такім чынам, ён здольны тармазіць развіццё пухлінных працэсаў.

Па-трэцяе, мёд — гэта выдатны прыродны антыдэпрэсант. Дзякуючы гэтай уласцівасці мёду людзі, якія прымаюць яго раніцай, змогуць лёгка справіцца з сіндромам хранічнай стомленасці, якая апошнім часам асабліва распаўсюджаная сярод жыхароў буйных гарадоў. Яны будуцlyzkamiodu2ь менш агрэсіўныя, раздражняльныя, менш успрымальныя да розных стрэсавых сітуацый.

Нарэшце, ранішняя порцыя мёду — гэта лепшая ежа для розуму. Звыклы бутэрброд з сырам ці каўбасой, які адносіцца да бялковай ежы і неабходны для стымулявання мышачнай дзейнасці, спатрэбіцца крыху пазней, гадзін у 11-12. А раніцай, з 7 да 9 гадзін, трэба наладзіць на працу наш мозг. Мёд найлепшым чынам спраўляецца з гэтай задачай, якая аднолькава важная як для дарослых, так і для дзяцей.